صنعت خودرو سازی تمامی بخشهای طراحی، تولید، توسعه و فروش انواع لوازم وسایل نقلیه را شامل میشود. این صنعت شامل بخشهایی میشود که مشغول به ساخت، فروش، طراحی و بازاریابی میباشند. چندین سال پیش، بازار خودرو در آسیا و آمریکای جنوبی رشد بسیار خوبی داشت. اما امروزه ژاپن، چین، آمریکا، آلمان و فرانسه از پیشتازان در عرصه تولید خودرو هستند. با توجه به اهمیت این صنعت، بودجه قابل توجهی به صنعت خودرو سازی اختصاص داده میشود. طی تحقیقات متوالی، ثابت شده است که صنعت خودرو سازی موثرترین نقش را در تامین بودجه هر کشور دارد. به همین دلیل کشورهای توسعه یافته در حال تلاش هستند تا بتوانند بهترین خودروی خود را با استفاده از فناوریهای نوین تولید نمایند. ابزار و تجهیزات بسیار زیادی در صنعت خودرو سازی استفاده میشود. اهمیت ابزار خودرو سازی به نحوی است که به هیچ وجه نمیتوان آنها را حذف نمود. فرچه و برس صنعتی در گروه پرکاربردترین ابزار خودرو سازی قرار دارند. انواع فرچه صنعت خودرو سازی یکی از رکنهای اساسی برای این گروه به شمار میآید.
تاریخچه صنعت خودرو سازی
خودروهای اولیهای که ساخته میشدند بوسیله چراغهای نفتی کار میکردند. به دلیل نوع سوخت، رانندگی در شیبها کاری سخت بود. سرعتی که ماشینها طی میکردند 20 کیلومتر بر ساعت بود. سیستم ترمز خاصی برای این ماشین تعبیه نشده بود و همین امر موجب بروز تصادفات میشد. قبل از جنگ جهانی اول سری جدیدی از خودروها تولید شد. این خودروها به صورت هندل کار میکردند. با بررسیهای دوباره و انجام آزمایشهای متوالی، خودروهایی شبیه به خودروهای امروزی تولید و روانه بازار گردید. در آن زمان از هر مدل ماشین تعدادی محدود تولید میگردید. از همین رو تنها تعداد محدودی از افراد خاص میتوانستند نسبت به خرید ماشین اقدام کنند. اما با بروز تکنیکهای جدید و پیشرفته، تولید انواع خودرو به صورت صعودی مسیر خود را طی کرد. امروزه تعداد خودروهایی که در سطح جهان تولید میشود، رقم بسیار بالایی دارد.
صنعت خودرو سازی در ایران
اولین اتومبیلی که وارد ایران شد، فورد نام داشت. این اتومبیل توسط مظفرالدین شاه وارد ایران شد. در دوره قاجار، اتومبیل یک وسیله لوکس به شمار میرفت. به همین دلیل تنها درباریان و اشراف زادگان قادر بودند تا از خودرو استفاده کنند. اوضاع واردات تعداد محدود خودرو به کشور تا زمان پهلوی و قبل از جنگ جهانی دوم ادامه داشت. بعد از جنگ جهانی دوم، جادهها و مسیرهای آسفالت درست شده و مسیر برای عبور و مرورانواع وسایل نقلیه شکل گرفت و گسترش یافت. از این رو، واردات انواع خودرو افزایش یافت و قیمت خودرو به صورت ناگهانی کاهش پیدا کرد. اولین تولیدکننده خودرو در داخل کشور، شرکت پارس خودرو بود. این مرکز محصولات خود را با عنوان بازرگانی جیپ ایران تولید و روانه بازار کرد. و بعد از آن به ترتیب شرکتهای ایران خودرو، شهاب خودرو، ایران کاوه، سایپا و مزدا اقدام به تولید خودرو کردند. اما بعد از انقلاب، مراکز وابسته بسیار زیادی به نفع دولت مصادره شدند و تولید آنها متوقف شد.
کاربرد برس و فرچه صنعتی در صنایع مختلف
در طی چندین سال اخیر، تولید انواع برس و فرچه صنعتی رواج خاصی پیدا کرده است. کاربرد گسترده این محصول در صنعتهای مختلف موجب شده تا خط تولید کارخانجات مهم همانند پارس برس همیشه فعال باشد. این مرکز با استفاده از بهترین متریالهای اولیه توانسته بهترین و برترین نوع برس و فرچه را برای صنایع مختلف تولید نماید. صنایعی همانند:
- صنعت دارو سازی
- صنعت کشتیرانی
- صنعت فولاد
- صنعت پتروشیمی
- صنایع نظامی
- صنایع غذایی
- صنعت دامپروری
- صنعت نساجی
- صنعت قالیشویی
- صنعت خودروسازی
- صنعت طلاسازی
- صنعت هوایی و ریلی
- کارخانجات تولید درب و پنجره
- صنعت چوب
- صنعت بهداشتی
- و…
از برسها و فرچههای صنعتی پارس برس استفاده میکنند. زیرا کیفیت بالای این نوع برسها ثابت شده است. فرچهها و برسهایی که در این مرکز تولید میشوند برس سیلندری، برس تخت، برس سیمی، برس تسمهای، برس نواری، برس روتاری و… میباشند. هر یک از فرچههای نامبرده شده برای هر یک از صنایع، کاربرد متفاوتی دارند. نحوه قرار گیری موییهای هر نوع برس، کاربرد برس صنعتی را متفاوت میکند. انواع فرچه صنعت خودرو سازی عبارتست از فرچه سیمی و فرچه تخت.
فرچه سیمی
فرچههای سیمی در زمینه سایش قدرت بسیار زیادی دارند. علاوه بر سایش، میزان انعطاف پذیری و کارایی بسیار بالایی هم دارند. کارایی بسیار گسترده این محصول موجب شده تا صنعتهای مختلفی از این ابزار استفاده کنند. از کاربردهای فرچه سیمی میتوان به آماده سازی سطوح مختلف، تمیز کردن سطوح، از بین بردن و زدودن انواع آلودگی و زنگزدگی از سطوح اشاره نمود. با استفاده از این برس طول عمر ابزار افزایش پیدا کرده و کارایی بهترین خواهندداشت. برسهای صنعتی در جنس و ساختارهای مختلفی تولید میشوند که تفاوتها،کارایی فرچه سیمی را مشخص مینماید. هم چنین فرچه سیمی بر روی انواع دستگاههای برقی قابلیت نصب دارد.
فرچه سیمی در صنعت خودرو سازی
برسهای سیمی فلزی در صنعت خودروسازی بیشترین کاربرد را دارند. علاوه بر صنعت خودرو سازی، در صنعت ساخت و ساز، انواع جوشکاری، ساخت قطعات، فلزکاری، دریانوردی، کشتی سازی، صنایع چوب و نجاری نیز کاربرد دارد. در خودرو سازی نگهداری و دقت در تولید قطعات انواع خودرو اهمیت بسیار زیادی دارد. با استفاده از فرچه سیمی تمامی زنگ زدگیها و آلودگیها از روی قطعات و سطوح پاک میشود. تمیز کردن قطعات مختلف موتور خودرو با سایش سیمهای برس بر سطح قطعه انجام میگیرد. برای رنگ کردن بدنه خودرو باید سطح خودرو آماده رنگ خوردن باشد. حرکت برس سیمی بر روی بدنه خودرو موجب میشود تا بدنه برای رنگ آمیزی آماده شود. در نهایت بهترین رنگ آمیزی برای بدنه خودرو اتفاق میافتد.
ویژگیها و کاربرد فرچه سیمی
- ساییدن سطوح سخت فلزات
- زدودن هرگونه زنگ زدگی بر روی سطوح فلزی، آهن آلات، استیل و سنگ مورد
- صیقلدهی به سطوح مختلف
- شستشوی گاردریلها و…
- پر کردن شکافهای مختلف
- از بین بردن لبههای تیز و سخت فلزات
- آماده سازی سطح مورد نظر قبل از انجام هرگونه جوشکاری، رنگ آمیزی و…
- ایجاد پرداختهای بسیار ظریف بر روی انواع سطوح فلزی و چوبی.