موارد فنی

نحوه ساخت برسهای سیمی صنعتی

یکی از ابزارهایی که در نظافت کارخانجات و مکان‌های مختلف کاربرد بسیار بالایی دارد، برس و یا فرچه صنعتی است. ساخت انواع فرچه صنعتی، با توجه به کاربرد و نحوه استفاده در مکان‌های مختلف انجام می‌شود. به طور کلی فرچه‌های صنعتی از نظر کاربر و نحوه استفاده، فرم، دسته یا بدنه و نوع فرچه، با یکدیگر متفاوت هستند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع فرچه‌های صنعتی و نحوه ساخت آن­ها بپردازیم. اگر شما نیز قصد افزایش اطلاعات خود برای خرید بهترین فرچه صنعتی را دارید و یا علاقه‌مند به نحوه ساخت انواع فرچه صنعتی هستید، با ما همراه باشید.

فرچه صنعتی چیست و در چه بخش‌هایی کاربرد دارد؟

فرچه‌های صنعتی از جمله ابزارهایی هستند که در اسکرابرهای صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اسکرابرها یا کف‌شوهای صنعتی برای نظافت کف انواع محیط‌های صنعتی و غیر صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند و به دلیل سادگی کار با آن­ها، مورد استقبال زیادی قرار گرفته‌اند. فرچه صنعتی در پشت این دستگاه قرار می‌گیرد و باعث به حرکت درآوردن کف شو به سمت جلو و در نتیجه شستشوی سطح زمین می‌شود.

با این حال فرچه‌های صنعتی کاربردهای بیشتری نیز دارند و در بخش‌های مختلفی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای فرچه صنعتی، استفاده از آن در صنایع نساجی و پارچه سازی است. نحوه ساخت انواع فرچه صنعتی، باعث می‌شود که نوع خاصی از آن­ها در پرزگیری و هم چنین صاف کردن چین‌های پارچه بسیار عالی عمل کرده و کاربردهای دیگری در از بین بردن گردوغبار، شانه زدن زیر برش، افزایش استحکام پارچه و …  داشته باشند.

از دیگر کاربردهای فرچه صنعتی می‌توان به استفاده از آن در صنایع فولاد اشاره کرد. فرچه‌هایی که در کارخانجات تولید فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرند، به دلیل مقاومت دمایی و هم چنین استحکام زیاد، باعث از بین بردن چربی‌های ایجاد شده روی ورق‌های گالوانیزه شده و با سرعت بالا می‌توانند آنها را شستشو دهند.

علاوه بر این موارد، فرچه‌های صنعتی در بخش‌های دیگری مانند دارو سازی و صنعت و معدن مورد استفاده زیادی قرار می‌گیرند. از این فرچه‌ها می‌توان برای جداسازی و ایجاد ردیف داروهای مختلف، تمیز کردن و پاک‌سازی قرص و کپسول، یکسان سازی ورقه‌های آهنی و عرض الوار چوب و … استفاده کرد.

 

انواع مختلف فرچه‌های صنعتی

نحوه ساخت انواع فرچه صنعتی چگونه است؟

ساخت و تولید فرچه‌های صنعتی در گذشته، سختی‌ها و مشکلات زیادی به همراه داشت. دلیل اصلی آن هم عدم وجود تکنولوژی و دستگاه‌های لازم برای ساخت و تولید سریع این ابزار بود. کاهش میزان تولید فرچه‌های صنعتی، باعث افزایش واردات آن­ها به کشور می‌شد که افزایش قیمت و همچنین در برخی موارد، کاهش کیفیت آن­ها را در بر داشت. اما امروزه با افزایش دانش و تکنولوژی و هم چنین استفاده از دستگاه‌های صنعتی متنوع، ساخت و تولید فرچه‌های صنعتی، با بهترین کیفیت در شهرهای مختلف ایران در حال انجام است.

مهم‌ترین مراکز تولید فرچه‌های صنعتی در ایران، در شهرهای شیراز، تهران، اصفهان، مشهد و تبریز قرار دارند. نحوه ساخت انواع فرچه صنعتی با توجه به نوع فرچه و کاربردهای آن ممکن است متفاوت باشد، اما روش کلی ساخت آن­ها یکسان بوده و شیوه کلی کار یکی است. مراحل ساخت انواع مختلف فرچه‌های صنعتی به شکل زیر است.

  • طراحی نوع فرچه و تعیین اندازه‌های آن
  • تولید بدنه و دسته فرچه
  • ایجاد سوراخ‌های متعدد در دسته فرچه
  • تافت ریشه‌های فیلامنت در بخش سوراخ کاری دسته
  • هم سطح سازی فرچه

 

نحوه ساخت انواع فرچه صنعتی

نحوه ساخت انواع فرچه صنعتی و مراحل تولید آن، به این شکل است که در ابتدا شکل اولیه و ابعاد و اندازه‌های برس تعیین و طراحی می‌شود. در مرحله بعد، بدنه اصلی و یا همان پاشنه فرچه توسط ماشین‌های صنعتی ساخته می‌شود.

این بدنه بسته به نوع فرچه، می‌تواند از مواد مختلفی تشکیل شده باشد؛ به‌عنوان‌مثال در ساخت بدنه فرچه‌های گرد از متریال‌های سبک و فشرده مانند تفلون، ای بی اس، پی وی سی و پلی آمید استفاده می‌شود. بدنه‌ فرچه زیر دری نیز، اغلب از جنس پروفیل آلومینیوم آنودایز ساخته می‌شود. این نوع فرچه کاربرد زیادی در ورود گردوخاک، حشرات موذی و هم چنین جلوگیری از اتلاف انرژی دارد.

در قدم بعدی، سوراخ کاری‌های منظمی روی سطح بدنه، با تراکمی که از قبل تعیین شده است انجام شده و رشته‌های فیلامنت فرچه، توسط دستگاه‌های صنعتی، داخل آن­ها قرار می‌گیرد. در مرحله نهایی نیز عملیات یکسان سازی و هم­سطح کردن رشته‌های فرچه انجام خواهد شد و فرچه صنعتی آماده بسته بندی و عرضه به بازار می‌شود.

الیاف بکار رفته در ساخت انواع فرچه‌های صنعتی

همان‌طور که گفته شد، بدنه فرچه‌های صنعتی با توجه به نوع کاربرد، از مواد مختلفی می‌توانند ساخته شده باشند. بخش دیگری در این ابزار که ارتباط مستقیمی با سطح دارد، الیاف و رشته‌های فرچه است. امروزه ساخت این رشته‌ها با دستگاه‌های صنعتی و در مدت زمانی کم انجام می‌شود.

جنس الیاف بکار رفته در فرچه‌های صنعتی، به دودسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شود که هرکدام کاربرد جداگانه‌ای دارند. الیاف‌های طبیعی از فیبرهای گیاهی، موی حیواناتی چون اسب، گاو و … و هم چنین الیاف خرما ساخته می‌شوند. جنس الیاف مصنوعی بکار رفته در فرچه‌های صنعتی نیز اغلب رشته‌های نایلونی، رشته‌های سیمی و فلزی و … است.

نحوه خرید و قیمت گذاری انواع فرچه‌های صنعتی

نحوه ساخت انواع فرچه صنعتی، تأثیر مستقیمی روی قیمت گذاری این محصولات خواهد داشت. دلایل مختلفی که باعث تفاوت قیمت این محصولات می‌شوند شامل سایز فرچه، جنس رشته‌ها و ضخامت فیلامنت استفاده شده، جنس بدنه، روش تولید و نوع فرچه هستند.

خرید انواع مختلف فرچه و برس‌های صنعتی به صورت مستقیم از کارخانه فرچه سازی، مزیت بزرگی محسوب می‌شود. در صورتی که قصد خرید انواع برس‌ها و فرچه‌های صنعتی را دارید، می‌توانید با مشاهده ، محصول مدنظر خود را با کیفیت و قیمتی مناسب خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *